Långsved – Sveriges mest kända doldis?

aug 17, 2017 | Landslag

Inte ”skitkass” på någonting utan snarare imponerande jämn i sina prestationer. Där har ni halvdoldisen Viktor Långsved i ett nötskal. Nu har han tackat ja till att följa med landslaget till VM i funktionell fitness i San Fransisco i oktober.

25 år gammal har Viktor Långsved redan hunnit med fyra Regionals. Bästa placeringen kom 2015 med en niondeplats, men ändå verkar han mest nöjd med årets säsong där han med en elfteplats blev näst bäste svensk efter Lukas Högberg.

– I år var första gången på länge som jag kunde göra hela Open utan sjukdom. För två år sedan fick jag ett magvirus och förra året låg jag magsjuk nästan en hel vecka inför 16.3.

Ett misstag i kvalet till prestigefyllda Alpha Games i Frankrike har dock ändrat planerna under hösten. Viktor räknade fel på sina double unders i en av kvalwoddarna och fick en major penalty som gjorde att han tappade sin plats i huvudtävlingen.

– Det var riktigt surt.

Den förre detta hockeyspelaren från Gävle utbildade sig under tre år i Falun till ekonom i programmet sportsmanagement och när det var klart öppnade han Crossfit Prestanda hemma i Gävle.

– Det har alltid varit en dröm att driva en egen box. Nu efter ett och ett halvt år har vi runt 170 medlemmar och saker flyter på bra.

Vad har du för tankar kring det här med förbund?

– Det verkar spännande. Jag är inte superinsatt i hur det är meningen att det ska funka, men det känns som en bra idé för att kunna bredda sporten – kanske hitta flera olika nivåer för folk att tävla i någon slags seriesystem.

Och landslaget?

– Framför allt verkar det vara en cool grej. Det hade ju varit ascoolt om vi kunde komma med i OS 2024. Då är jag 31 år gammal och det skulle öppna dörrar för fler på elitnivå att kunna leva på sporten både genom bidrag och sponsring.

Men det här med att folk ser dig som en doldis? Du vinner ju en hel del tävlingar.

– Haha, jaaaa du. Jag satsar inte så mycket på sociala medier så det kanske är därför. Jag har inte något större behov av att instagramma hela tiden så då syns man inte så mycket. Men det gör mig inget.