VM 2019 i Malmö – så gick det till

okt 6, 2018 | Tävling, VM

Världens bästa atleter kommer till Sverige. En dröm kommer att gå i uppfyllelse när Malmö får uppdraget att arrangera iF3 World Championships 2019.

Det var på iF3-kongressens andra dag som det blev officiellt att Malmö vann budet om att arrangera VM 2019. Egypten var den sista konkurrenten, men Malmös oslagbara läge och rutinerade stab fällde avgörandet när omröstningen var avklarad. Flera av de närvarande delegaterna uttrycka jublande att de ser mycket fram emot att åka till Malmö.

Det hela började med att Swe3F-styrelsen beslutade sig för att man ville ha en kandidat med i budet till VM 2019. Det skickades ut en alllmän förfrågan och när deadline gått ut hade tre städer anmält intresse: Malmö, Falun och Linköping.

Alla tre städerna har långa traditioner av att arrangera tävlingar och nästa steg blev att intervjua de ansvariga för ansökningarna. Efter intervjuer, poängbedömningar och en styrelsediskussion enades man om att Malmö var den bästa kandidaten.

När sen internationella förbundet skulle besluta om arrangörsstad så var det Malmös läge, arrangörernas erfarenhet och stödet från kommunen som blev avgörande.

I tävlingsledningen för Malmö 2019 finns

 • Anders Behrmann
  Sportchef i och grundare av Swe3F och under flera år professionell tävlingsarrangör.
 • Anna Mugelli
  Ägare till CF Malmö, skapar av Frontline och Torso Twisted och en av landets absolut mest rutinerade arrangörer.
 • Sandra Persson
  Delägare och produktionsledare för Dreambag Event i Malmö med flera stora kunder såsom Ikea, Redken, Nordic Choice Hotels, m fl
 • Jenny Lood
  Relativt ny inom funktionell fitness, men har redan ett par stora event bakom sig.

Diskussioner har redan förts med Malmö stad om vilken arena som är lämplig och allting pekar på att tävlingarna kommer att avgöras i stadsdelen Hyllie som ligger precis vid brofästet och bara en tågstation från Kastrup. Det kommer göra all transport oerhört smidig för de deltagande atleterna och delegaterna. I området finns dessutom ett av Nordens största shoppingcenter, massor av restauranger, flera hotell och en simanläggning med 50-metersbassäng. In till Malmö C tar det en knapp kvart med tåg.

Tankar och diskussioner kring att få in VM-tävlingar för ungdomar, juniorer och masters har förekommit och det ligger absolut på arrangörernas önskelista, men inget har lovats eller spikats ännu. Mer information kommer att följa så fort det dyker upp.