Tack för mig!

feb 5, 2019 | Featured

Upptakt och VM 2017
Sommaren 2017 fick jag äran att starta upp Svenska förbundet för funktionell fitness ihop med Karl, Roberth, Anna, Per och Anders. Vårt första uppdrag var att dra ihop ett landslag och åka till San Francisco till det första VM:et. Tio män och kvinnor lystrade till uppropet och vi var ett härligt gäng som spenderade en vecka i Kalifornien. En underbar upplevelse på många plan. Inte minst för att vi fick med oss Camilla som guldmedaljör och laget på en silverplacering.

Årsmöte 2018
2018 kom och vi hade vårt första årsmöte i Halmstad, jag tror att vi hade två registrerade föreningar vid det tillfället. Jag blev minst sagt glad över att  så många visade intresse och lyssnade på vad vi hade att säga och där och då var nog det egentliga startskottet för Swe3F. Många frågor dök upp som jag tror människor behövde ha svar på. Vi pratade om försäkringar, hur vi ska strukturera upp tävlingar mm.

SM 2018
Det första officiella svenska mästerskapet arrangerades under sommaren på Highway som var en fantastisk värd. Det kämpades, gräts och skrattades massor under helgen. Domarkåren på plats har nog aldrig varit så sammansvetsad som då. Det var en mäktig upplevelse att se vad man kan göra när man backar tillbaka till att göra tävlingen med atleterna i fokus. Små heat, få deltagare, hög attention per atlet. Nationalsång, känslor, vinnare, förlorare och en ny landslagstrupp till VM uttagen efter helgen. En mer formell uttagningsprocess denna gång.

VM 2018
VM i London! Ett klart större arrangemang än ute i öknen i San Francisco. Också klart tuffare. Tror inte en enda atlet mådde prima efter event 1. Det står klart att man måste träna uthållighet på en annan nivå för att fixa detta. Briggs visade att hon självklart har koll på den saken. Laget! Tvåa igen och igen en hårsmån från guld men denna gång rejält mycket tuffare motstånd. Det fick spelas nationalsång för den tredje gången sedan vi startade. Mäktigt!

VM i Sverige aug 2019
Under hösten 2018 så landade vi VM i Sverige. Alltså VM! Malmö är arrangörsort, en perfekt placering då det ligger nära kontinenten och Kastrups flygplats är ett stenkast bort. Självklart ska du som svensk atlet försöka vara med i denna tävling. Det är hela tio män och tio kvinnor som kan delta då vi är hemmanation. Skaffa licens, delta i SM-kvalet. Inga personliga invites kommer gå ut. Bara de som kör SM-kvalet kommer ha en chans att få delta på VM.

Arrangörerna behöver hjälp med funktionärer. Det ligger en länk så du kan läsa mer om hur du gör för att hjälpa till längst ned.

Swe3F Club series
Vi startade den första officiella serien och vi har nu över 30 registrerade lag. Det här kommer sannolikt bli den saken som blir vårt största avtryck i den funktionella scenen. Spännande, tack Staffan för att du drog igång detta.

Riksidrottsförbundet
Vi ansökte till RF. Det ska bli spännande att se vad förbundsstyrelsen kommer fram till. Kutym är att man får nej vid första ansökan men vi kommer i alla fall vara uppe på radarn from 2019. Långsiktigt är detta vårt viktigaste mål. RF är lika med acceptans och vi vill ju alla att det vi sysslar med har en större acceptans än inom vår sfär.

Arvtagaren
Nu är vi här. 2019, vi har stora arrangemang på gång. Det räcker inte att vara en doer. Nu måste vi bli en bättre organisation. Jag insåg under hösten att jag inte räckte till i den position jag satt i. Vi sökte med ljus och lykta efter en starkare kandidat än mig under hösten. Valberedningen gjorde ett fantastiskt jobb och många namn dök upp men ett fastnade på läppen som en smäck: Henrik Lundin. Så fort jag hörde det så blev jag glad inombords. Känslan att ”det här är rätt” satte sig direkt.

Jag lämnar med varm hand över ordförandeskapet till Henrik som har fått en hyfsad organisation att administrera. Vi var över 30 föreningar registrerade vid årsmötet. Fantastiskt! Spännande att se hur vi kan förvalta detta förtroende Sveriges klubbar har gett oss.

Göra istället för att leda
Vad händer med mig? Jag har fått förtroendet att sitta som ledamot i styrelsen och ska försöka göra det jag är bra på – att jobba.

Allt som allt är jag otroligt stolt över vad vi har åstadkommit dessa korta 1,5 år!

Snart är det SM-kval och SM arrangeras faktiskt i Falun, hos mig så vi ses ju garanterat!

Länk till funktionärsinformation här