ALLMÄN INFORMATION

Klasser

USM

Vi kommer att ha tre ungdomsklasser i år. U14, U16 och U18

U14 12-14 år (födelseår 2007-2009). 

U16 15-16 år (födelseår 2005-2006). 

U18 17-18 år (födelseår 2003-2004).

SM

19 år och uppåt (födelseår 2002 och tidigare).

Period

SM-kvalet 2021 pågår mellan den 17:e och 30:e maj. Det kommer vara fyra tester på två veckor. 

Vi kommer att släppa de första två testerna vid midnatt mot den 17:e maj. Söndagen den 23:e maj kl 23:59 måste ert resultat från Test 1 och Test 2 vara registrerat i Boxpeak samt video uppladdad på Vimeo eller Youtube (länk skickas med resultatet) alternativt att någon av våra licensierade domare dömer er live. Om det senare är fallet så behövs ingen video. 

Test 3 och 4 släpps midnatt mot måndag 24:e maj. Söndagen den 30:e maj kl 23:59 måste ert resultat från Test 3 och Test 4 vara registrerat i Boxpeak samt video uppladdad på Vimeo eller Youtube (länk skickas med resultatet) alternativt att någon av våra licensierade domare dömer er live. Om det senare är fallet så behövs ingen video.

Licens och medlemskap

För att delta i SM och kvalet behöver du ett medlemskap i en förening och även en tävlingslicens. Om du inte har en förening som du tillhör i dagsläget kan du välja en på vår föreningssida. Följ instruktionerna för att lösa medlemskap och licens.

Frågor? Släng iväg ett mail till vår medlemsansvariga Linda Bartol!

Priset för medlemskap varierar beroende på vilken förening du vill teckna medlemskap hos.

Tävlingslicens kostar 150:-/år.

Registrering

Du registrerar dig till tävlingen i Boxpeak. Har du ingen användare på Boxpeak måste du först registrera och skaffa dig en sådan. 

Priset för tävlingsregistrering till SM-kval är 100:- för ungdomar och 200:- för seniorer. Du kan registrera dig till och med söndag den 23:e maj kl 23:59.

Validering

Om ni blir dömda live av någon av våra licensierade domare (lista kommer) behöver ni ej filma. Om så inte är fallet ska testerna filmas och laddas upp på Youtube eller Vimeo. Våra licensierade domare kommer videogranska testerna. Repetitionerna ska synas tydligt på videon, gör de ej det så kommer vi att dra av reps alternativt lägga på tid.

SM 2021 

Vi jobbar för att få till ett fysiskt SM. Det är i skrivande stund inte helt klart men vi räknar med att det ska gå av stapeln i slutet på augusti/början på september. 

Uttagningskriterier

USM

Vi tar ut 8 killar och 8 tjejer i varje klass från kvalet till USM. Vi kommer skicka mail till alla som har gått vidare så dubbelkolla att ni har en aktuell mail registrerad i boxpeak.

Avgift för deltagande i USM kommer vara 300:-. 

Utländska medborgare som är bosatta i Sverige och ej samtidigt representerar någon förening i ett annat land får tävla på SM. Dock får de inte representera Sverige i VM.

SM

Vi tar ut 32 herrar och 32 damer från kvalet till SM. Vi kommer skicka mail till alla som har gått vidare så dubbelkolla att ni har en aktuell mail registrerad i boxpeak.

Avgift för deltagande i SM kommer vara 500:-. 

Utländska medborgare som är bosatta i Sverige och ej samtidigt representerar någon förening i ett annat land får tävla på SM. Dock får de inte representera Sverige i VM.

Från SM till VM

USM

Pallplats på USM ger en plats till VM.

SM

Till VM kommer vi ta ut totalt fem herrar och fem damer. Pallplats på SM innebär direktkvalificering till VM. De två kvarvarande per klass kommer tas ut av landslagsledningen och kommer utgöras av de som är bäst lämpade att representera Sverige i VM-sammanhang.

VM är i dagsläget planerat att hållas i Australien i november. Rådande situation med Covid-19 kan göra att förutsättningarna förändras avseende plats. 

 

Domare

Domarlista

För att deltaga i kval/SM måste du vara ansluten till en förening samt inneha tävlingslicens.

Föreningar finns över hela landet och kostnaden för medlemskap för ett år varierar. För att hitta din förening klicka här. Om du tänker delta i SM/ USM måste du dessutom lösa en tävlingslicens. Den kostar 150:-. Licens hittar du under formulär på mina sidor när du har skaffat medlemskap i en förening och är inloggad i vårt medlemssystem MyClub. Medlemskap + licens måste vara registrerat senast 23:e maj. Anmälan till SM-kvalet sker via länken ovan.