GRUNDUTBILDNING TRÄNARE FUNKTIONELL FITNESS

En 2 dagars grundutbildning för att bli Tränare i Funktionell Fitness.

Nästa kurstillfälle 18-19 mars.

Grundutbildningen består av en två dagars utbildning där syftet är att lära dig grunderna som Tränare i Funktionell Fitness. Utbildningen kommer hållas på Bålsta Dojo i Bålsta 18-19 mars.

Under utbildningen kommer ni få träffa våra utbildare Lars-Olof Allerhed och Anders Håkansson.

 

För att anmäla sig till utbildningen är det fördelaktigt att ha följande förkunskaper:

  • Minst ca 6 månader av relevant träningserfarenhet av Funktionell Fitness (crossfit) eller annan träning som kan tänkas bedömas likvärdig
  • Grundläggande kunskaper om träning och hälsa
  • Grundläggande teknik i de olympiska lyften t.ex Clean & Jerk och Snatch
  • Grundläggande teknik i gymnastiska moment t.ex pull-ups och handstående
  • Grundläggande teknik i knäböj och marklyft

 

Innan utbildningens start kommer ni få ett kompendium per mail som ni kan använda för att anteckna i under utbildningen. Ni kommer även få en bok på plats för att fördjupa era kunskaper ytterligare efter utbildningen.

 

Vi har endast 20 platser.

Pris: 4.000 SEK (inkl. moms) genom faktura.

Anmälan är bindande och bör ske senast 3 mars 2023.

 

Vid frågor eller gruppbokning kontakta

Evelina Biel

evelina.biel@swe3f.se

 

Kursens innehåll:

Material

Alla som anmäler sig på kursen får en bok på plats som heter ”Träningslärans grunder – träna effektivare” från SISU Idrottsböcker.

Introduktion till Funktionell Fitness

En introduktion till sporten Funktionell Fitness, hur sporten bedrivs i Sverige med föreningar och förbund etc. samt hur den skiljer sig från liknande sporter.

En bra tränare

Ge tränaren grundläggande kunskaper i vad som utmärker en bra tränare och dess egenskaper. Tränaren får en förståelse för de grundläggande principerna vid inlärning samt hur de appliceras i funktionell träning.

Grunderna i träningslära  

Tränaren får grundläggande kunskaper i träningslära. Tränaren ges en förståelse för hur och vad som tränas i Funktionell Fitness och hur kroppen på grundläggande nivå påverkas när du tränar de olika förmågorna.

Introduktion till Lyft i Funktionell Fitness

Tränaren får grundläggande kunskaper i de lyft som tränas i Funktionell Fitness samt exempel på hur man lär ut ett korrekt övningsutförande.

Introduktion till Gymnastik i Funktionell Fitness

Tränaren får grundläggande kunskaper i de gymnastiska momenten som tränas i Funktionell Fitness samt exempel på hur man lär ut ett korrekt övningsutförande.

Idrottsskador + praktik

Tränaren får en grundläggande förståelse samt några verktyg att ta hand om akuta skador som kan tänkas uppkomma i samband med utövande av funktionell fitness.

Praktiska exempel och tillämpningar på coaching

Tränaren får chansen att praktisera, diskutera och analysera de moment som har berörts under kursen. Samt möjlighet att få feedback från utbildarna.

Avslutning och frågor

Uppsamling av innehållet i kursen samt möjligheten att ställa frågor och diskutera.

 

 

UTBILDARE

Anders Håkansson

Anders Håkansson

Utbildare

Anders driver idrottsfysiologiskt center i Skurup och har universitetsexamen i pedagogik och idrottsvetenskapligt program. Han har också vidareutbildat sig inom träningsfältet – inom allt från crossfit, rehabilitering, behandlingar och screening till prestationsträning. Han har också stor erfarenhet av att ta fram kravprofiler och att arbeta med lag och landslag. Till meritlistan hör också Svensk mästare och landslagsman i karate, förbundskapten i karate och fysansvarig för svenska karateförbundet.

 

Förutom att driva IFC så är Anders mycket ute på golvet där han jobbar som personlig tränare och som coach i functional fitness, tyngdlyftning och kettlebells.

 

Lars-Olof "Lollo" Allerhed

Lars-Olof "Lollo" Allerhed

Utbildare

Lars-Olof representerar Bålsta Dojo både som ordförande för deras förening och Head Coach. Han är även medlem av Swe3F:s Utbildningskommitté. Till vardags jobbar Lars-Olof som CTO på Microsoft och driver också Funktionell Fitness och Kampsportsföreningen Bålsta Dojo. 

Lars-Olof har +30 års erfarenhet av coaching och utbildning av coacher, de senaste 10 åren från Funktionell Fitness. Som en del av sin meritlista har han coachat fram allt från MMA proffs till Crossfit Games-atleter.