GRUNDUTBILDNING TRÄNARE FUNKTIONELL FITNESS

En 2 dagars grundutbildning för att bli Tränare i Funktionell Fitness.

Nästa kurstillfälle 24-25 september.

Grundutbildningen består av en två dagars utbildning där syftet är att lära dig grunderna som Tränare i Funktionell Fitness. Utbildningen kommer hållas på Måndagsklubben i Falun vecka 38 (24-25 september). Utbildningen förväntas vara mellan 10.00 och 18.00 på lördagen och mellan kl 09.00 och 14.30 på söndagen. 

Vi har endast 20 platser.

Pris: 4.000 SEK (inkl. moms) genom faktura.

Anmälan är bindande och bör ske senast 23 september 2022.

 

Vid frågor eller gruppbokning kontakta

Evelina Biel

evelina.biel@swe3f.se

 

Kursens innehåll:

Inläsningsmaterial

Alla som anmäler sig på kursen får en bok skickad till sig som heter ”Träningslärans grunder – träna effektivare” från SISU Idrottsböcker som man behöver läsa innan kursen för att etablera en lägsta gemensam bas för grunderna i träningslära.  

Introduktion till Funktionell Fitness

En introduktion till sporten Funktionell Fitness, hur sporten bedrivs i Sverige med föreningar och förbund etc. samt hur den skiljer sig från liknande sporter.

En bra tränare

Ge tränaren grundläggande kunskaper i vad som utmärker en bra tränare och dess egenskaper. Tränaren får en förståelse för de grundläggande principerna vid inlärning samt hur de appliceras i funktionell träning.

Grunderna i träningslära  

Tränaren får grundläggande kunskaper i träningslära. Tränaren ges en förståelse för hur och vad som tränas i Funktionell Fitness och hur kroppen på grundläggande nivå påverkas när du tränar de olika förmågorna.

Introduktion till Lyft i Funktionell Fitness

Tränaren får grundläggande kunskaper i de lyft som tränas i Funktionell Fitness samt exempel på hur man lär ut ett korrekt övningsutförande.

Introduktion till Gymnastik i Funktionell Fitness

Tränaren får grundläggande kunskaper i de gymnastiska momenten som tränas i Funktionell Fitness samt exempel på hur man lär ut ett korrekt övningsutförande.

Idrottsskador + praktik

Tränaren får en grundläggande förståelse samt några verktyg att ta hand om akuta skador som kan tänkas uppkomma i samband med utövande av funktionell fitness.

Praktiska exempel och tillämpningar på coaching

Tränaren får chansen att praktisera, diskutera och analysera de moment som har berörts under kursen. Samt möjlighet att få feedback från utbildarna.

Avslutning och frågor

Uppsamling av innehållet i kursen samt möjligheten att ställa frågor och diskutera.

 

 

UTBILDARE

Jaime Contreras Tittonen

Jaime Contreras Tittonen

Utbildare

Jaime är legitimerad lärare på gymnasiet och jobbar med matematik och styrkelyft. Han har hand om det Nationella Styrkelyftsgymnasiet i Falun. Enda NIU som finns i Sverige.

Jaime är ordförande i Måndagsklubben IF samt tränar och är tränare inom Funktionell Fitness och CrossFit och tävlar och dömer en hel del inom detta.

Han har jobbat inom träningsbranschen i 20+ år och har uppdrag inom utbildning åt
Svenska Gymnastikförbundet, Swe3F och Svenska Styrkelyftförbundet.

Lars-Olof "Lollo" Allerhed

Lars-Olof "Lollo" Allerhed

Utbildare

Lars-Olof representerar Bålsta Dojo både som ordförande för deras förening och Head Coach. Han är även medlem av Swe3F:s Utbildningskommitté. Till vardags jobbar Lars-Olof som CTO på Microsoft och driver också Funktionell Fitness och Kampsportsföreningen Bålsta Dojo. 

Lars-Olof har +30 års erfarenhet av coaching och utbildning av coacher, de senaste 10 åren från Funktionell Fitness. Som en del av sin meritlista har han coachat fram allt från MMA proffs till Crossfit Games-atleter.

 

 

 

Malin Contreras Tittonen

Malin Contreras Tittonen

Utbildare

Malin är i grunden legitimerad gymnasielärare inom bl.a. idrott och hälsa. Hon startade idrottsprofilerna Funktionell Fitness samt Styrkelyft, Nationell utbildning 2015, på Kristine- och Lugnetgymnasiet i Falun. Hon är just nu ansvarig för PT-utbildningen och idrottsprofilen Funktionell Fitness.

Hon arbetar även som författare och
utbildare för Gymnastikförbundet och då främst med utbildningar inom ledarskap, men även inom träningslära, styrketräning och dans.

Malin har arbetat i tränings- och hälsobranschen i 27+ år och hon har en gedigen meritlista, både som coach och atlet. Hon har tävlat på CrossFit Regionals och Games i lag med Måndagsklubben.

Utöver utbildad gymnasielärare är hon certifierad Personlig tränare och arbetar även som coach på Måndagsklubben.