ClubSeries

Seriespel i Funktionell Fitness för klubblag om 4 personer.

(SPELSCHEMA 

Omgång 1 – 10/11 Sept

Omgång 2 – 24/25 Sept

Omgång 3 – 22/23 Okt

Final – 17 Dec Kungälv

Vad är ClubSeries?

ClubSeries är Svenska Funktionella Fitness Förbundets (Swe3F) seriespel i funktionell fitness för klubblag.  Att jämföra med ett seriespel inom andra sporter där vi årligen får fram en svensk mästare.

Varje serie omfattar 4 lag som möts om totalt 8 matcher. Serierna finns idag från Stockholm i norr till Malmö i söder men seriespelet växer hela tiden. Vill du veta mer? Scrolla ner och läs det finstilta. 

5 Snabba om ClubSeries

Varje match är ca 90 minuter

Inga långa resor

Kul att tävla mot lokala lag

Billigt, 400 kr/lag och säsong

Högt tempo - 5 tester på 90 min

För att deltaga i ClubSeries måste du vara ansluten till en förening samt inneha tävlingslicens.

Föreningar finns över hela landet och kostnaden för medlemskap för ett år varierar. För att hitta din förening klicka här. Alla atleter i laget måste vara föreningsanslutna vid start av serien. Förutom föreningsavgift, tillkommer 150 kr/atlet för en tävlingslicens. Inbetalning görs vid samma tillfälle. Betalningen måste vara genomförd innan seriespelet drar igång. 

Allmänt

I ClubSeries är tanken att alla skall kunna vara med, det är först och främst en ambition att nå bredd, men självklart med korandet av en Svensk mästare. För att få en känsla av standard och nivå kan du ladda ner vårt dokument nedan

Vi delar in serier efter först och främst avstånd, inget lag skall ha längre än 90 min till match. Därefter följer nivå på lag. Ambitionen är att få så många lag så att vi kan ha olika nivåer på divisionerna på lokal nivå. Då vi inte nått dit än, annat än på ett antal platser, så väljer vi att avvakta med den typen av serieindelning.

ClubSeries skickar ut 2 tester inför varje omgång så kallad kallibrerigngstester, dessa genomför alla lag. De 8 bästa lagen i kallibreringsstegen blir sen inbjudna till SM finalen i november.

Standard för ClubSeries

Övningar, vikter och nivåer läs mer

I korthet

Antal atleter

 Varje lag skall omfatta fyra atleter vid varje match, varav två herrar och två  damer. Man kan anmäla upp till åtta atleter i ett lag.

Laget

Varje lag måste vara anslutet till en förening och en förening (box) kan ha flera lag anmälda till ClubSeries. Saknar er box förening kan ni  ta kontakt med en förening på listan som finns här och se om ni kan få tävla för dem alternativt kontakta förbundet så hjälper vi er!

Domare

Vid varje match skall varje lag ha med sig en domare. ClubSeries kan till viss del hjälpa till med domare men i huvudsak skall det lösas av deltagande lag.

Matchlängd

Samling 1 timme innan match för briefing och uppvärmning, de 5 testerna/matchen ska ta ca 90 min inklusive pauser.

Matchupplägg

Upplägget är alltid detsamma, första testen team om 4 följt av team om 2, 3, 2 och avslutningsvis 4.

Matchdatum och tid

ClubSeries meddelar helg för matcher, se här för alla datum. Det är sedan upp till matchvärden att bestämma och meddela lagen i serien exakt datum och tid.

Standard

Intermediate – BMU,unbroken HSW mm förekommer inte. ClubSeries tävlingsledning skickar ut standarder för respektive serienivå innan start. Ladda ner och kolla.

Programmering

Matchvärden programmerar 3 av de 5 testerna som alla ska erbjuda både dam- och herralternativ. Testerna meddelas vid briefing, 

Serieindelning

Cirka 1 vecka innan första match får lagledaren information om vilka lag som ingår i serien samt när ni har hemmamatch. Indelning sker geografiskt då inget lag ska ha mer än 90 min till match. 

Matchvärd

Som matchvärd är man ansvarig för programmering, scoreboard/cards, tidtagning, roddning och en domare.

Resultat

Meddelas av hemmalagets lagledare till tävlingsledningen för ClubSeries enklast genom en bild på scoreboarden. Tabeller och resultat publiceras sedan på hemsidan. 

Briefing

Sker 1 timme innan start och genomförs av matchvärden

“ClubSeries är en grymt kul tävlingsform – som inte tar för mycket tid eller påverkar min egen programmering.”

Vanliga Frågor

u

Kan man anmäla flera atleter senare?

Ja, det går bra! Det viktigaste är att ni är 4 på matchdagen enligt principen 2M/F. 

u

Kan en atlet vara med i flera lag

Ja det går bra! Men du får bara representera en förening.

u

Var skall vi arrangera vår match?

Det gör ni i er egen box, men prata med er boxägare innan ni anmäler er. Räkna med att en stor del av boxen är ”avstängd” under ca 90 min.

u

Vi har ingen förening

Saknar er box förening kan ni  ta kontakt med en förening på listan som finns här och se om ni kan få tävla för dem alternativt kontakta förbundet så hjälper vi er! För att få information om hur man bildar en egen förening klicka här.

u

Poängräkning

Laget som vinner en test får 10 poäng, 2an 8p, 3an 7p och 4an 6p. Vinnaren är det lag som efter fem tester har flest poäng. Delar ett lag ett resultat och så summeras placeringspoängen och delas med 2. Exempel, lag A och B får båda 147 reps och vinner testen. Poängen beräknas enligt 10+8 poäng /2 = 9 poäng vardera

info@clubseries.se